Det er helt sant, jeg visste det ikke. Selv etter å ha jobbet med web-utvikling og søkemotoroptimalisering gjennom jobb i 10 år, fikk jeg meg en real overraskelse. Jeg var på et seminar og hørte Magnus Strømnes Bøe fortelle om tekster google elsker, og her er overraskelsen:

google elsker lange tekster

Skikkelig lange, autorative tekster med linker videre. Jeg har de siste årene skrevet knappere og knappere tekster for web. Og så viser det seg at Google ikke liker det. Det er så nedtur for meg, men så opptur for alle forskerne jeg jobber med som absolutt ikke er redde for å utbrodere.

Grunnen er at jeg vet at lesere bruker omtrent 3 minutter i gjennomsnitt på siden vår, og at de er innom 2,5 sider. Men det er jo selvfølgelig et gjennomsnitt. For finner folk det de leter etter, så er de ikke redde for å bli en stund. Og hvis google liker innholdet ditt, så får du en god ”page rank” og du blir synlig i søk. Og vi vil være synlige i søk! Trafikk fra søkemotorer står for ca 60% av trafikken på de fleste nettsteder. Og ett av mine favorittsitat om synlighet er:

 

the best place to hide a dead body is page 2 of google

 

serpIQ har sett på et utvalg sider og analysert lengde på teksten mot page rank i google. De sidene som har 2500 ord rangerer best og jo færre ord – jo dårligere ranking. Det søkemotorguruene sier er;

hvis du gjør en innsats, så gjør leserne dine det også.

google page rank

Selvfølgelig er det ikke sånn at alle tekster MÅ være lange for å gjøre det bra i søk, for det er mange andre faktorer som spiller inn i regnestykket til google også. Netlife research har laget en god huskeliste for hvordan man gjør nettstedet sitt vakkert for søkemotorer.

(Magnus var forresten en strålende foredragsholder og anbefales for den som har lyst på inspirasjon eller trenger hjelp til å optimalisere nettstedet sitt.)

Da jeg gjorde research til denne teksten kom jeg også over vidunderlig mye statistikk om den ideelle lengden på alt som er digitalt.

 

average of everything

 

Alle de gyldne reglene er basert på gode undersøkelser og jeg anbefaler å lese den gode og lange artikkelen med nydelige illustrasjoner mens jeg tenker litt på om denne teksten som bare er 376 ord kommer til å dukke opp i noen søk…

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *